Probiotika jsou velmi zásadní pro naší střevní mikroflóru, 
která je zodpovědná za naši imunitu, boj s viry, baktériemi a schopnost 
samoopravovat degenerativní procesy v našem těle a pomáhají nám zvládat 
každodenní stres. Proto by jsme měli dbát na to, abychom měli přísun 
kvalitních probiotik. Nejvhodnější pro nás jsou tzv. živé 
nápoje(kombucha, šťáva z kysaného zelí, tibi a gbp krystaly, 
nepasterizované pivo a další) a pokrmy (jako jsou třeba jogurty, kefíry,
 podmáslí, kvašené zelí a jiná kvašená zelenina atd.). Bohužel v 
některých jogurtech sníte více zahušťovadel a jiných přísad než 
kvalitních probiotik a které se ve velkovýrobě pomalu vytrácejí z důvodu
 zrychlené výroby. Proto využijte každé příležitosti, kdy si můžete dát 
kvalitní probiotikum. Přitom je to tak snadné, stačí se vratit k tomu, 
co naší předci dělali postaletí.
Náš "druhý mozek" se nazývá enterický nervový systém a svůj název dostal
 podle místa, kde se nachází, tedy podle střev. Jedná se o samostatný 
nervový systém, který je propojený s mozkem a dává mu informace o stavu 
trávicí trubice. Tvoří ho přibližně 500 milionů neuronů, které se 
podobají mozkovým nervovým buňkám, což je číslo srovnatelné s počtem 
neuronů v míše.
Jednou ze zásadních funkcí střev je vytváření mikroflóry, 
která ovlivňuje celkovou obranyschopnost organizmu. Velká část buněk 
imunitního systému se totiž nachází ve střevní sliznici. Když dojde k 
narušení mikroflóry, například v důsledku nemoci nebo i její léčby 
(tradičním příkladem je užívání antibiotik), je třeba povolat na pomoc 
tělu přátelské bakterie - probiotika. Aby však mohla svou práci dělat 
opravdu dobře, potřebují také přítomnost prebiotik, z nichž nejznámější 
je vláknina.
Pro správné fungování střev a trávení je důležitá bakteriální 
diverzita a rovnováha. Čím víc druhů bakterií ve střevech máme, tím víc 
benefitů to přináší našemu zdraví, a naopak. Důležité samozřejmě také 
je, o jaké bakterie se jedná, protože zdaleka ne všechny našemu trávení 
slouží. Jak zvýšíte počet prospěšných bakterií ve střevech? 
Nejjednodušší a nejúčinnější je zaměřit se na pestrou stravu bohatou na 
vlákninu, vitamíny a minerály a k ní přidat prebiotika a probiotika.
Těch je na trhu velké množství. Při výběru probiotik se proto zajímejte, kolik živých bakterií je v každé dávce, jestli jsou skutečně schopné ve správnou chvíli působit na správném místě a jestli je daný výrobek pro vás vhodný s ohledem na výživová omezení (obsah lepku, laktózy apod.).
Náš sour cream startér vytváří originální svůdnou a hustou zakysanou smetanu výjimečné kvality s tradiční bohatou chutí a svěží jemnou a vyváženou nakyslou chutí.
Můžete použít nepasterizovanou nebo pasterizovanou smetanu z obchodu nebo směs smetany a mléka. Čím vyšší je tuk původní smetany, tím hustší a chutnější bude vaše zakysaná smetana.
Startér obsahuje kultury kyseliny mléčné izolované z přírodních zdrojů v ekologicky chráněných oblastech v Bulharsku, stejně jako místní, původní a originální kultury. Je plně přírodní a organický bez konzervačních látek, přísad, umělých barviv nebo příchutí. Neobsahuje žádné GMO přísady a je bez sóji a lepku.
Náš startér ze zakysané smetany je mezofilní produkt, což znamená, že jej můžete kultivovat při pokojové teplotě. Je to super snadné! Stačí přidat kulturu do smetany a máte hotovo. Není třeba ohřívat smetanu nebo ji udržovat v teple v jogurtovači, i když můžete, pokud chcete.
Jedná se o nekonečný startér zakysané smetany s živými aktivními bakteriemi, což znamená, že můžete znovu použít zakysanou smetanu z předchozí šarže a kultivovat novou šarži tak dlouho, jak budete chtít.
Složení:
Živé aktivní kultury kyseliny mléčné 
Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. biovar 
diacetylactis a Streptococcus Thermophilus. 
Skladování:
Startovací balení zakysané smetany uložte do MRAZNIČKY.
Startovací balíčky mají 2 roky spotřební dobu. Použijte do data uvedeného na štítku.
Síla startéru     
> 55 bilion CFU/g, 100% zaručená účinnost